U bent hier

Boekhouding

Backup oudercomité gegevens en scripts

  • Boekhouddata zit in een GNUCash MySQL database. Deze database heeft de naam "gnucash" op localhost (user gnucash, paswoord zit in de passwordlist).
  • GNUCash is voor sommige zaken niet zo efficiënt in rapportering. Daarom heb ik zelf een scriptje gemaakt dat alle data uit het boekhoudsysteem haalt en naar één .csv schrijft, dewelke als database-inputfile voor een spreadsheet geldt (de spreadsheet 'Financieel overzicht.xls' in folder ~/Documents/oudercomité/boekhouding/GNUCashReporting (symbolic link in ~:ocrep). Na een export van data naar .csv dient in Excel een refresh gedaan te worden van alle tabs en dan zijn alle rapporten weer up-to-date.

Boekhouding oudercomité - rapportering

GNUCash is voor sommige zaken niet zo efficiënt in rapportering. Daarom heb ik zelf een scriptje gemaakt dat alle data uit het boekhoudsysteem haalt en naar één .csv schrijft. Daarnaast is er een spreadsheet file gemaakt dat de nodige overzichten kan tonen in de nodige structuur. Deze structuur wordt rechstreeks gevoedt door data uit de geexporteerde Excel.

Het is dus de bedoeling dat, voordat er overzichten op een vergadering getoond worden, eerst de laatste stand van zaken uit het boekhoudsysteem wordt geëxporteerd uit GNUCash, dan geïmporteerd in Excel en dat dan de overzichten worden vernieuwd in Excel.